Optimale voeding bij diabetes

Het maken van de juiste voedingskeuzen blijkt steeds belangrijker te worden als u het risico op complicaties wilt verminderen. Maar u moet niet alleen de juiste voedingskeuze maken maar er ook op letten hoe deze voeding geproduceerd wordt. Want ook op dat gebied kunnen fouten worden gemaakt die uw gezondheid kunnen schaden.
Tweeten

Wij geven gratis gezondheidsadvies, help ons met een tweet, delen of like


Alle artikelen en behandelingsprotocollen zijn volgens het zelfzorg principe geschreven. Bij zelfzorg is niet de arts of specialist maar de patiënt verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van de behandeling. Toch adviseer ik patiënten om bij gezondheidsklachten eerst een arts te raadplegen. Een juiste diagnose is ook bij een zelfzorgtraject van onschatbare waarde. Als u reeds onder behandeling bent van een arts overleg dan met uw arts voordat u voedingssupplementen gaat gebruiken.

Copyright © 2007 - pilliewillie.nl


Alle beweringen in dit artikel worden met wetenschappelijk onderzoek onderbouwd. De kleine cijfertjes op deze pagina geven aan welk onderzoek gebruikt werd. U kunt dit onderzoek online nalezen op de pagina wetenschappelijk onderzoek.

Laag glycemische voeding

Diabetespatiënten moeten niet alleen voor een gemiddeld lage bloedsuiker zorgen maar ook kortdurende bloedsuikerpieken vermijden om het risico op diabetische complicaties te verlagen. Dat betekent dat alleen koolhydraten met een lage glycemische index waarde (GI) kunnen worden gegeten. Voeding met een lage GI wordt langzaam in het lichaam omgezet in glucose waardoor bloedsuikerpieken na de maaltijd niet meer voorkomen.

Eet meer omega-3 vetzuren

Becel Omega-3 plus bevat heel
veel ongezonde omega-6
Het is algemeen bekend dat de Nederlander te veel verzadigd vet binnen krijgt. Verzadigd vet verhoogt het risico op insuline resistentie, de voorbode van diabetes type 211. Maar er bestaan ook problemen met onverzadigd vet in onze voeding. De Nederlandse bevolking krijgt, door een verkeerd advies van het Voedingscentrum, veel te veel onverzadigde omega-6 vetzuren binnen zodat een belangrijke balans in de vetzurenhuishouding in het lichaam wordt verstoord. Dit heeft ernstige gevolgen voor onze gezondheid.

Eet geen voeding met transvetten

Het is ook algemeen bekend dat transvetten zeer schadelijk zijn voor onze gezondheid. Een verhoogde inname wordt ondermeer in verband gebracht met een verhoogt risico op hart en vaatziekten, diabetes type 2 en borstkanker1-7. Transvetten verhogen ondermeer het risico op insuline resistentie4-7. Transvetten zijn kunstmatige vetten die ontstaan wanneer een onverzadigde olie in een steviger, smeerbaar vet wordt omgezet. Bijvoorbeeld bij de productie van margarine. Margarine, ook de dieetvarianten, bevatten hierdoor transvetten8.

Eet geen fructose

Sinds 1970 is de hoeveelheid fructose in voeding met maar liefst 1000 % gestegen. Men denkt dat de stijging van de hoeveelheid fructose in onze voeding één van de redenen is waarom overgewicht zo explosief is toegenomen.

Fructose verhoogt ook het risico op insulineresistentie en hyperinsulinemie, vast onderdeel van het metabole syndroom. Insuline resistentie is de voorbode van diabetes type 2.

SITE MAP
Maagdarmstoornissen: Candida infectie - Prikkelbaredarmsyndroom - Crohn - Colitus Ulcerosa - CVS/ME: Chronische vermoeidheid Syndroom - Diabetische complicaties: Bloeduiker stabilisatie - Neuropathie - Retinopathie - Nefropathie - Hart- en vaatziekten: Cardiomyopathie en Hartfalen - Hoge bloeddruk - Cholesterol verlaging - Aderverkalking (atherosclerose) - Spataderen - Levensverlenging: 100 jaren jong - DHEA - Melatonine - 65+ - Kanker: - Ondersteuningstherapie bij kanker - Bot en gewrichtsaandoeningen: - Artrose - Artritis - Osteoporose - Fibromyalgie: - Fibromyalgie - Urinewegaandoeningen: - Prostaatklachten - Blaasontsteking - Vrouwenklachten: Menopauze - Premenstrueelsyndroom - Overgewicht: - Overgewicht - SLIM - Oogaandoeningen: Staar - Slecht zien Andere artikelen: - HPU - Astma - Multiple Sclerose - Psoriasis - Depressie
Uw keuze: pilliewillie.nl > diabetische complicaties > diabetes > bloedsuikerstabilisatie > voeding

Ondersteun mijn werk en plaats een link naar diabetes-bloedsuiker.pilliewillie.nl

Copyright © 14 May 2012

Site Map Contact

  • Home
  • Resultaten
  • Forum
  • Online therapeut
  • Gratis informatie
  • Zoeken
  • Contact
  • Laag glycemische voeding
  • Meer omega-3 vetzuren
  • Fructose waarschuwing
  • Aanbevolen supplementen